Foto hiasan |
- Bawang besar 1 biji - didadu
- Bawang putih 2 ulas - dicincang
- 500gm mince meat
- 1/2 batang carrot - didadu
- 1 botol bolognese sause
- Garam
- oregano herb
- black pepper
- Tumis bawang hingga layu. Masukkan chili paste, kacau sampai chili masak. Kang cili tu undercook ada plak yang sakit perut =S.
- Masukkan mince meat, kacau hingga daging masak. Kalau ada meatball, boleh masukkan sekali (tapi jangan 'godak' secara ganas ye nanti meatball hancur =S)
- Masukkan bolognese sause.
- Masukkan garam, black pepper dan oregano herb (takde pun takpe) secukup rasa.
- Kalau sause dah didih, dah boleh matikan.
Bahan Meatball:
- Bawang besar 1/2 biji - dicincang
- Bawang putih 1 ulas - dicincang
- Mince meat ikut suka berapa banyak
- Telur 1 biji
- Tepung gandum 2 sudu makan
- Garam secubit.
- Gaul semua sekali.
- Bila dah sebati kepal-kepalkan bentuk bulat
- Rebus separuh masak
Sumber: yp2kl
Share
& Comment
Tweet